KAZAKİSTAN İŞ HEYETİ ODAMIZI ZİYARET ETTİ

resim 2

Kazakistanlı iş insanlarından oluşan heyet, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nı (NiTSO) ziyaret etti.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Türkiye ve Kazakistan arasındaki ikili ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmek amacıyla Kazakistan Alım Heyeti ile NiTSO üyeleri arasında ikili iş görüşmeleri organizasyonu gerçekleştirildi.
Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Bitkisel Ürünlerin Üretim ve İşleme Daire Bşk. Sultanov AZAT, Kazakistan Türkistan Eyaleti Tarım İl Müdürü Badyrakov Nurbek, Atamekan Ulusal Girişimciler Odası Türkistan Başkanı Absattarov Dınmuhammed ve farklı sektörlerdeki iş adamlarından oluşan heyeti, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, NiTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve NiTSO üyesi ilgili sektör temsilcileri karşıladılar.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan NiTSO Meclis Başkanı Serdar Ecemiş; İkili ticari ilişkilere ivme kazandırmak ve iş hacmini artırmak amacıyla bugün burada bir araya  gelmiş bulunmaktayız.
"Tarihsel bağları olan bu iki milletin ticari anlamda da bağlarının kuvvetlenmesi temennimizdir. Belki burada atılacak adımlar, söylenecek sözler iki şehir arasında ticaretin güçlenmesine yardımcı olacaktır" dedi.
Ecemiş; "Sizleri bu şehirde ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu bir kez daha tekrarlıyorum" diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından yapılabilecek ortak faaliyetler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu ve NiTSO üyesi olan firmalar ile Kazak firmaları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.