KOBİ DESTEK (NEFES KREDİSİNİN) ÜÇÜNCÜSÜ BAŞLIYOR

DSC 1006

Düşük faiz ve oranlarıyla 2017 ve 2018 yılında KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi KOBİ Destek Kredisi adı altında yeniden başlıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; "KOBİ’lerimizin finansmana ulaşmakta yaşadıkları sıkıntılar ve yüksek ticari kredi faizleri KOBİ’ler üzerinde baskı oluşturmaktaydı. Buna çözüm sağlayabilmek adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde KOBİ Destek (Nefes Kredisi ) projesi tekrar başlatıldı.

Proje kapsamında Niğde Ticaret ve Sanayi Odası olarak KOBİ Destek kredisi için üyelerimize kullandırılmak üzere toplam 14.5 milyon TL tutarında bir kaynak oluşturduk. dedi

Katırcıoğlu; üyelerimiz 27 Eylül 2018 tarihinden itibaren KOBİ Destek  Kredisi’nden faydalanmaya başlayacak.
KOBİ Kredisinin şartları ile ilgili detayları da anlatan Katırcıoğlu; KOBİ Destek Kredisinin brüt faiz oranı aylık %1,85, olup toplam kullanılabilecek azami kredi tutarı firma başına yüz elli bin TL dir. KOBİ Destek Kredisi vadesi ise ilk altı ay ödemesiz olup (sadece faiz ödenecektir)  altı aydan sonra kredinin tamamı 12 eşit taksitte ödenecek toplamda 18 ay vadeli olacak. dedi

Katırcıoğlu; üyelerimiz KOBİ Destek Kredisi başvurusu için Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası, Garanti Bankası, İş Bankasının ve Yapı Kredi Bankasının herhangi birine başvuru yapılabileceklerdir dedi.
Kredi sürecinin nasıl işleyeceğine dair de bilgi veren Katırcıoğlu;
• Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi olan KOBİ’ler Odadan "TOBB KOBİ Destek Kredisi Başvurusu" için faaliyet belgesi isteyecek.
• KOBİ, aldığı faaliyet belgesi ile 6 bankanın Niğde genelindeki şubelerine giderek TOBB KOBİ Destek Kredisi başvurusu yapacak.
• Bankalar, KOBİ'nin TOBB KOBİ Destek Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek
• Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB KOBİ Destek Kredisini kullandıracak.
• Kullandırılacak krediden bankalar herhangi bir dosya ücreti almayacaktır. Dedi