NiTSO ÜYELERİNE DEVLET DESTEK VE TEŞVİKLERİ ANLATILDI

DSC 8701

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen Devlet Destek ve Teşviklerinin anlatıldığı program Grand Otelde NiTSO üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Program Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.
Katırcıoğlu; Devlet yardımları, gelişmekte olan ülkelerde gerek iç piyasanın büyütülmesi gerekse dış piyasalarla rekabet edebilmesi yönünde yatırım oranının artırılmasında ve ihracatın yüksek seviyelere ulaşabilmesinde önemli bir yere sahiptir.
Girişimciler yatırım kararı verirken kâr amacıyla hareket ederler ve yatırımın kâr sağlayacağına inanılırsa yatırım yaparlar.
Aynı durum yatırımın yapılacağı bölge açısından da geçerlidir. Eğer yatırım yapılması düşünülen bölge veya saha yatırımın kârlılığını etkileyebilecek avantajlara sahipse, o bölgelere yatırım yapılması güç kazanır.
Son yıllarda ülkemizde girişimciler ve yatırımcılar devlet tarafından ciddi destekler görmektedir.
Bunun yanında Dünya Bankası, Avrupa Fonları, İslam Kalkınma bankası fonları gibi birçok teşvik unsurları da ülkemizdeki girişimcilere sunulmaktadır ve bu destek ve teşvikleri takip eden girişimcilerimiz birçoğundan faydalanmaktadır.
Yatırım kararlarında etkili olan devlet teşvikleri yatırımın maliyetini düşürür, finansman ihtiyacını hafifletir ve kârlılığı arttırır. İşte bu bahsetmiş olduğum unsurlar geçekleştirmiş olduğumuz bu bilgilendirme programının önemini ortaya koymaktadır diyerek sözlerini tamamladı.
Açılış konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri, Ticaret Bakanlığı destekleri, Türk Patent ve Marka Kurumu hizmetleri, KOSGEB destekleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı destekleri bakanlık uzmanları tarafından Niğde iş dünyası temsilcilerine detaylı olarak anlatıldı.

DSC 8720