NEFES KREDİSİ 2018 BAŞLIYOR

DSC 0402

Düşük faiz ve oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lere cansuyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi yeniden başlıyor.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansmana erişimde yaşadıkları sıkıntılara çözüm sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının da katkıları ile TOBB Nefes Kredisi Projesinin ikincisi başlatıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; "KOBİ’lerimizin finansmana ulaşmakta yaşadıkları sıkıntılar ve yüksek ticari kredi faizleri KOBİ’ler üzerinde baskı oluşturmaktaydı. Buna çözüm sağlayabilmek adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde Nefes Kredisi projesi tekrar başlatıldı.

Proje kapsamında Odamızın nefes kredisi için finansman karşılığı ayırdığı tutar 2.5 milyon lira olup, üyelerimize kullandırılmak üzere toplam 37.5 milyon TL tutarında bir kaynak oluşturduk. dedi

Katırcıoğlu; Üyelerimiz 3 Nisan 2018 tarihinden itibaren Nefes Kredisi’nden faydalanmaya başlayacak.

NİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; yapmış olduğu açıklamada Nefes Kredisinin şartları ile ilgili detayları da anlattı.

Nefes Kredisi kullandıracak anlaşmalı bankalar Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halk Bankası ve Denizbank Bu bankaların herhangi birine başvuru yapılabilecek.

Nefes Kredisi Koşulları Kredinin brüt faiz oranı aylık %0,99, olup toplam kullanılabilecek azami kredi tutarı firma başına iki yüz bin TL dir. Nefes Kredisi vadesi ise ilk altı ay ödemesiz olup (sadece faiz ödenecektir)  altı aydan sonra kredinin tamamı 12 eşit taksitte ödenecek.

Kredi Süreci Nasıl İşleyecek

• Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi KOBİ, NİTSO’dan "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu" için faaliyet belgesi isteyecek.

• KOBİ, aldığı faaliyet belgesi ile 4 bankanın Niğde genelindeki şubelerine giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak.

• Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek

• Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.

Banka Masrafları  en fazla 51 TL olacak

Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak. Dolasıyla bankalar 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak. KOBİ’lerimizi düşük faizin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.

Krediye başvuru yapamayacak sektörler Döviz büroları, Eczaneler, Esnaf Kefalet Kooperatifleri, Tarım Kredi Kooperatifleri.