NİĞDE BİLGİ FESTİVALİ ( BİLFEST ) YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

web 1

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) ile Ahiler Kalkınma öncülüğünde “ Niğde Bilgi Festivali (BİLFEST) Geleceğe Bakıyoruz’’ etkinliği Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 1923 nolu salonda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde gerçekleştirilen Niğde Bilgi Festivali (BİLFEST) etkinliğine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergün ve Selim Gültekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna,  İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NiTSO Meclis Başkanı Serdar Ecemiş, NiTSO Meclis Üyeleri, Akademisyenler ve davetliler katıldı.

Niğde Bilgi Festivali (BİLFEST) etkinliğinin açılış konuşmasını yapan NiTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; “İyi bir akla sahip olmak yeterli değildir, önemli olan aklı iyi kullanmaktır.
Büyük işleri başarmak için bilgi ve cesaret gereklidir.
Doğru düşünce bilgidir.
Bilginin elde edilmesi, bizi iyiye ulaştıracaktır.
Sadece bir iyi vardır, BİLGİ. Sadece bir kötü vardır, CEHALET
Bilgi sonsuza dek cehaleti yönetecektir.
Bilgi ruhun gıdasıdır.
Bilgi kudrettir.
Bilgi bölüşüldükçe artan hazinedir.
Bir şeyi gerçekten bilmek onu paylaşmakla olur.
Şimdi hep birlikte yeni paylaşımlara şahitlik edeceğiz.
İş yaşamında nasıl başarılı olabileceğimizi.
Geleceğin dünyasında iletişimin nasıl olacağı.
İş insanı olmak için bugünden kendinize nasıl yatırım yapabileceğinizi,
Ahmet Şerif İzgören’ ile birlikte bilgi festivalimizi değerlendirip onun güzel sunumunu dinleme fırsatı bulacağız.
Ayrıca bir konuyu da özellikle belirtmek istiyorum.
Bilgi Festivalleri İzgören Akademinin bölge müdürlüklerinin bulunduğu illerde yapılıyor.
Gururla söylemek isterim ki Bilgi Festivali Oda düzeyinde ilk kez Niğde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilmektedir.
Katırcıoğlu, ‘MUTLULUK BİLGİ İLE KAZANILIR’ diyerek sözlerini tamamladı.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nun konuşmalarından sonra İletişim Danışmanı Eğitmen Acun Erkuoğlu’nun sunumuyla Yıldız Holding Operasyonel Mükemmelik Direktörü İnan Acılıoğlu, Eğitmen ve Yazar Bora Özkent, İzgören Akademi Eğitmeni - Yazar Ahmet Şerif İzgören, katılımcılara beğenilen sunumlar yaptı. Programda ara bölümlerde öğretmenlerden oluşan 7 iklim müzik gurubu da seslendirdiği parçalar ile programa renk kattı.

web 2

web 3

web 4web 5

web 6web 7

NiTSO ÜYELERİNE DEVLET DESTEK VE TEŞVİKLERİ ANLATILDI

DSC 8701

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen Devlet Destek ve Teşviklerinin anlatıldığı program Grand Otelde NiTSO üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Program Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.
Katırcıoğlu; Devlet yardımları, gelişmekte olan ülkelerde gerek iç piyasanın büyütülmesi gerekse dış piyasalarla rekabet edebilmesi yönünde yatırım oranının artırılmasında ve ihracatın yüksek seviyelere ulaşabilmesinde önemli bir yere sahiptir.
Girişimciler yatırım kararı verirken kâr amacıyla hareket ederler ve yatırımın kâr sağlayacağına inanılırsa yatırım yaparlar.
Aynı durum yatırımın yapılacağı bölge açısından da geçerlidir. Eğer yatırım yapılması düşünülen bölge veya saha yatırımın kârlılığını etkileyebilecek avantajlara sahipse, o bölgelere yatırım yapılması güç kazanır.
Son yıllarda ülkemizde girişimciler ve yatırımcılar devlet tarafından ciddi destekler görmektedir.
Bunun yanında Dünya Bankası, Avrupa Fonları, İslam Kalkınma bankası fonları gibi birçok teşvik unsurları da ülkemizdeki girişimcilere sunulmaktadır ve bu destek ve teşvikleri takip eden girişimcilerimiz birçoğundan faydalanmaktadır.
Yatırım kararlarında etkili olan devlet teşvikleri yatırımın maliyetini düşürür, finansman ihtiyacını hafifletir ve kârlılığı arttırır. İşte bu bahsetmiş olduğum unsurlar geçekleştirmiş olduğumuz bu bilgilendirme programının önemini ortaya koymaktadır diyerek sözlerini tamamladı.
Açılış konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri, Ticaret Bakanlığı destekleri, Türk Patent ve Marka Kurumu hizmetleri, KOSGEB destekleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı destekleri bakanlık uzmanları tarafından Niğde iş dünyası temsilcilerine detaylı olarak anlatıldı.

DSC 8720

AVUSTURYA TİCARET ATAŞESİ MAİER, NİTSO’YU ZİYARET ETTİ

DSC 8539

Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının daveti üzerine Niğde’ye gelen Avusturya Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Dr. Christian Maier, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve NiTSO Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.
Avusturya Ticaret Ataşesi Dr. Christian Maier’e Niğde ekonomisi, ticareti ve turizmi hakkında bir sunum yapan Katırcıoğlu, Avusturyalı yatırımcıları kente davet etti.
Oda olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyleyen Katırcıoğlu, ziyaretin anısına Maier’e bir kilim hediye etti.

Niğde’ye gelmekten çok mutlu olduğunu belirten Maier, Avusturya ile Türkiye arasındaki var olan dostluğun ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinde Ticaret ve Sanayi Odalarının desteğinin çok önemli olduğuna değindi.
Niğde’de firma ziyaretlerinde de bulunan Maier, Gümüşler Manastırı ve Niğde Kalesini de gezdikten sonra Niğde’den ayrıldı.