acrobat xi pro for mac for sale online autodesk autocad 2016 oem license official statement autocad architecture 2017 serial number purchase autocad lt 2011
inventor professional 2015 student edition inventor professional 2015 student edition purchase solidworks 2016 additional reading purchase autodesk autocad 2012

Kollektif Şirktler

Kollektif şirket; ticari işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla gerçek kişiler arasında kurulan ve ortaklardan hiçbirisinin sorumluluğu şirket alacaklılarına karşı sınırlandırılmamış şirkettir.
Kollektif şirket mukavelesi yazılı şekle tabidir, mukaveledeki imzaların noterce tasdiki şarttır.

KOLLEKTİF ŞİRKET MUKAVELESİNDE BULUNMASI ZORUNLU HUSUSLAR ŞUNLARDIR;

• Ortakların ad ve soyadları, ikametgah ve uyrukları ile T.C. Kimlik numaraları (yabancı uyrukluların vergi numarası veya yabancılara mahsus kimlik numarası) belirtilecek
  • Şirketin kollektif olduğu
  • Ticaret ünvanı ve merkezi
  • Çalışma konusu
  • Her ortağın sermaye olarak koymayı taahhüt ettiği sermaye türü, tutarı
  • Şirketi temsile yetkililer ve temsil şekli
  • Kollektif şirketin ticaret ünvanı bütün ortakların veya ortaklardan birinin ad ve soyadıyla şirket nevini gösterecek bir ibareyi ihtiva etmelidir.

KURULUŞ

1. Ticaret Sicil Müdürlüğüne dilekçe (bağlı olacağı vergi dairesi belirtilmeli,kurucular tarafından veya vekaleten imzalanmalı, vekaletin aslı veya onaylı sureti eklenmelidir)
  2. Ticaret Odası Başkanlığına dilekçe
  3. Kuruluş bildirim formu (ilgili yerler doldurularak yetkili tarafından imzalanmalıdır - 3 nüsha
  4. Tüm ortaklarca imzalanmış ve imzaları noter onaylı ana sözleşme ( 2 asıl 2 fotokopi )
  5. Şirket yetkililerinin şirket ünvanı altında düzenlenmiş imza beyannameleri (1 asıl 1 fotokopi)
  6. Oda kayıt beyannamesi (Yetkililerce İmzalanmalı, yetkilinin 3 adet resim bulunmalıdır)

ANA SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİĞİ

1. Ticaret Sicili Müdürlüğüne dilekçe (yetkili tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin sureti eklenmelidir)
  2. Ticaret Odası Başkanlığına dilekçe
  3. Tüm ortaklarca imzalanmış ve imzaları noter onaylı tadil mukavelesi (1 asıl 2 fotokopi) Yabancı uyruklu ortak/yetkili girişi var ise tercümesi noterden onaylı pasaportu, yeni yetkililerin şirket unvanı altında imza beyannameleri (1 asıl fotokopi) ibraz edilmeli, tadil mukavelesinde TC kimlik numaraları (yabancı uyrukluların vergi numarası veya yabancılara mahsus kimlik numarası) belirtilmelidir.
  4. Anasözleşme değişikliği şirketin süre maddesi ile ilgili ise; şirketin faaliyetini sürdürdüğü ve tasfiye işlemlerinin başlamadığı mahkemece atanmış bilirkişi raporu veya yeminli mali müşavir raporu veya serbest muhasebeci mali müşavir raporuyla tevsik edilmelidir.

ŞUBE AÇILIŞI

2. Ticaret Odası Başkanlığına dilekçe
  3. Şube açılışına ilişkin imzaları noter onaylı tadil mukavelesi veya karar (1 asıl 2 fotokopi)
  4. Şube temsilcilerinin şube unvanı altında düzenlenen imza beyannameleri (1 asıl 1 fotokopi)
  5. Merkez başka ilde ise merkezin sicil kaydının onaylı örneği
  6. Merkez başka ilde ise merkez sicil müdürlüğünden sicil tüzüğünün 55. maddesine göre alınan belge
  7. Oda kayıt beyannamesi (şube yetkilisi imzalamalı şube yetkilisinin 3 adet resmi bulunmalıdır)

MERKEZİ BAŞKA BİR SİCİLİN GÖREV ALANINDA BULUNAN KOLLEKTİF ŞİRKETİN NİĞDE'YE MERKEZ NAKLİ

2. Ticaret Odası Başkanlığına dilekçe
  3. Merkezin bulunduğu sicil müdürlüğünce tescil edilen hususlara ait evrak ile bunların yayımlandığı Türkiye Ticaret Sicili Gazetelerinin onaylı sureti
  4. Eski sicil müdürlüğünden sicil tüzüğünün 47. maddesine göre alınan merkez nakli belgesi
  5. Merkez nakline ilişkin imzaları noter onaylı tadil mukavelesi (1 asıl 1 fotokopi)
  6. Son ortaklara ait TC kimlik Numaraları
  7. Temsil yetkisine sahip olanların şirket unvanlı imza beyannamesi (1 asıl 1 fotokopi)
  8. Oda kayıt beyannamesi (yetkililerce imzalanmalı, yetkilinin 3 adet resimleri bulunmalıdır)

TASFİYE

3. Kollektif şirketin tasfiyesine karar verilmiş ise;
  4. Tasfiye memurlarının, “tasfiye halinde” ibaresi eklenmiş ticaret unvanı altında atılmış imza beyannameleri (1 asıl 1 fotokopi)
  5. Tasfiyeye ilişkin karar (Noter onaylı – 1 asıl 1 fotokopi)
  6. Şirket sözleşmesinde alacaklıların davetine ilişkin hüküm bulunması halinde, buna uygun olarak yapılan tasfiye memurlarınca hazırlanmış, alacaklıların davetinin yapıldığına ilişkin belge
  7. Şirket ana sözleşmesinde özel düzenleme bulunan hallerde bu hükümler uygulanır. (TTK m.267)