Dernekler/Vakıflar Tarafından Kurulacak İşletmeler

KURULUŞ

1. 1.Ticaret Sicili Müdürlüğüne dilekçe (bağlı olacağı vergi dairesi belirtilmeli, yetkili tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin sureti eklenmelidir)
  2. 2.Ticaret Odası Başkanlığına dilekç(bağlı olacağı vergi dairesi belirtilmeli, yetkili tarafından veya vekaleten imzalanmalı vekaletin sureti eklenmelidir)
  3. 3.Ticari İşletmenin Açılışına Dair Yetkili Organlar Tarafından Alınan Kararın Noter Tasdikli Sureti. (1 asıl 2 fotokopisi)
    Kararda; İşletmenin Unvanı, Açık Adresi, Sermayesi, Temsilcileri ve Bunların Uyrukları Ve Adresleri, Temsilin Şekli, İşletme Konusu açıkça Gösterilecektir.
  4. 4.Dernek kuruluşuna izin veren valilik izin yazısının aslı veya noter tasdikli sureti
  5. 5.Vakfın kuruluşuna ilişkin resmi gazete ilanı
  6. 6.İki adet noter tasdikli Dernek/Vakıf Tüzüğü
  7. 7.İşletme temsilcilerinin işletme unvanı altında düzenlenmiş iki adet imza beyannamesi (ıslak imza) (1 asıl 1 fotokopi)